Bergje-op, bergje-af
Door: Femke
Blijf op de hoogte en volg Dés
03 Mei 2012 | Duitsland, Heimbach
Afgelopen dinsdag zijn Adrie en ik met de auto naar ons pap toe gereden. Het was twee uur rijden; hij is dus al flink opgeschoten!
We ontmoetten hem bij de kerk in Heimbach in het noorden van het Eifelgebied. Hij had die dag flink geklommen (en weer gedaald!): over een stuk van 6,5 kilometer deed hij drie uur bergopwaarts, zonder te pauzeren!Daarna was het 10 kilometer dalen, dat ging gelukkig sneller. 'Je moet echt het Nederlandse idee van hoeveel kilometers je op een dag loopt loslaten.'
Hij was al flink gebruind en behalve wat pijn aan zijn teen, ging het heel goed. De mensen in Duitsland zjn zo aardig, zei hij, iedereen is erg behulpzaam. Hij schroomt dan ook niet om om hulp te vragen als hij iets nodig heeft of als hij de routebeschrijving in het Duits niet snapt. Gelukkig maakt hij makkelijk contact en gaat het niet in het Duits, dan lukt het met gebarentaal ook wel.
Het alleen lopen valt hem reuze mee en in het gebied waar hij nu loopt zijn veel andere wandelaars.
Zijn overnachtingsadressen zijn zeer gevarieerd. Van een B&B (waar de gastheer en -vrouw meteen van de gelegenheid gebruik maakten om wat tuinadvies in te winnen) tot een overnachting in een stacaravan (die heel goedkoop leek, totdat bleek dat voor alles bijbetaald moest worden, tot het licht 's avonds aan toe).
Woensdag heeft hij een rustdag gehouden, wat ook wel mocht na 10 dagen onafgebroken lopen.
We hebben de foto's die ons pap tot nu toe gemaakt heeft mee naar huis genomen en zullen er hier een paar plaatsen, zodat jullie een idee krijgen van wat hij onderweg allemaal tegenkomt. Toen ik tegen ons pap zei dat het zo'n mooie foto's waren, zei hij: 'Kun je nagaan hoe mooi het in werkelijkheid was.'
Femke
Femke
05 Mei 2012 - 17:13
Riekie:
hoi des
je hebt al n heel eind gelopen,hardstikke goed ,
het weer is denk ik prima,niet te warm.
Als je maar lekker droog loopt
Als ik de foto,s zie zou ik zo mee willen lopen
maar binnenkort krijg je er nloopmaatje bij,ik ben benieuwd
he Des veel plezier en geniet van de mooie natuur gr rikie -
05 Mei 2012 - 17:17
Han:
Hallo Dés,
Ziet er allemaal prima uit op die foto's. Ik krijg er nu echt zin in om jou te gaan ontmoeten en een weekje mee te gaan lopen. 14 mei is het zover. Ik heb mijn spiksplinter nieuwe rugzak al opgezocht en nu even kijken wat er in moet. Ik heb op internet ook informatie opgezocht over de E8 en wat stukken op mijn gps gezet. Kijken of die route klopt met die in het veld. Ik hoor zondag de 13de wel waar je je bevindt en dan probeer ik je maandag de 14de te ontmoeten. Ik kom met de auto en ga langs Ehv zodat ik eventueel nog spullen voor je kan meenemen. Ik kijk uit naar het avontuur.
Succes en tot de 14de
Han